Menyer

På Gravberget gård har vi eget kjøkken som lager nydelig mat med lokale råvarer, som elg, hjorte, ferskvannsfisk og sopp og bær fra Finnskogen.

Vi har en egen fingermatmeny ala Finnskogen, samt en egen koldtbordmeny med vilt fra Finnskogen.

For utvalg av drikke, se egen drikkemeny.

Forretter og supper

Gravet elgkjøtt fra Digerheden
m/tyttebærrømme på toast

Varmrøkt elgkjøtt fra Smalberget
i leftse med eple/sellerisalat

Varmrøkt ørret fra Ulvå
m/gressløkkrem og toast

Hembergets hjemmelagede skogsoppsuppe

Hovedretter

Helstekt hjortefilet fra Gravberget
m/portvinssaus, ovnsbakte poteter og grønnsaker

Varmrøkt elgstek fra Halberget
m/skogsoppsaus, grønnsaker og ovnsbakte poteter

Varmrøykt ørret fra Høgsjøen
m/stuede mandelpoteter, frisk salat, limehonningsaus og flatbrød

Marinert ytrefilet av svin
m/rødvinssaus, røstipoteter og grønnsaker

Desserter

Creme Brulee

Multekrem

Eplekake m/krem

Karamellpudding

Middagsretter

Viltgryte fra Smalberget
m/ris, brød og salat

Elghakk a la Digerheden
Serveres med tyttebær og flatbrød

Medisterkaker
m/surkål, poteter og tyttebær

Hjortekarbonader
med stekt løk, grønnsaker og mandelpoteter

Lunsjretter

Gravberggårdens elgburger
m/brød, stekt løk, ertestuing og stekte poteter

Speketallerken
m/potetsalat, eggerøre, spekeskinke, fenalår og salami

Gjeddeburger
m/brød, salat, dillrømme og pommes

Lunsjbuffet (min. 15 pers.)
Et godt utvalg av varme og kalle retter
Salatbuffet, spekemat, roastbiff, skinke, røkt ørret

Lun leverpostei
m/brød, bacon og sopp

Fingermat fra Finnskogen og omegn

Bruchetta med spinatsmør, ost og syltet paprika

Bruchetta med gravet hjortefilet, portvinsgele og tyttebærkrem

Tartlett med timiangravet harr og gressløkrømme

Parmesankjeks med avokadosalat og kongekrabbe

Lefse med varmrøkt ørret, ruccula og honningsennepsaus

Lefse med skiver av røkt elgkjøtt med eøpe og sellerisalat

Agurk fylt med gjeddemousse, dillrømme og rødløk

Biffsalat i butterdeigsform, biffkjøtt, løk og paprika

Spekematspyd med frukt og bær

Friterte lammeboller med tomatsalsa

Asparges med spekeskinke innbakt i butterdeig

Koltbord

Helkokt ørret og remulade

Røkelaks og eggerøre

Fisk og rekekabaret med majones

Egg fylt med reker og majones

Roastbeef med remulade

Skinke og italiensk salat

Kalkunbryst med waldorfsalat

Spekemat med frukt

Karbonarder med løk

Potetsalat

Blandet salat med dressing

Brød og smør

Finnskogens viltkoldtbord

Helkokt ørret med sitronmajones

Pepperrøkt ørret med avokadokrem og vaktelegg

Gjeddemousse med krepsehaler

Varmrøkt sik med eggerøre

Tyttebærgravet røye med urterømme

Rosastekt hjortevilet med soppsaus

Varmrøkt elg med waldorfsalat

Akevittgravet hjortefilet med valnøtter

Forsert eggrullade med rømme

Lettrøkt andebryste med portvinsgele

Elgkarbonader med løk og sopp

Brød, smør og frisk salat

Stabbursfat

Spekeskinke, fenalår, dyrekjøtt, elgpølse, morr, hjortepølse, rømme, eggerøre, potetsalat, frisk salat, ost og fruktspyd. Hjemmebakt flatbrød og smør.