Finnskogleden

Velkommen til en vandring i et unikt historisk miljø. Kulturminnene ligger tett i de store, rolige skogområdene. Finnskogen kalles for de dype skoger, og suset fra trekronene vil gi deg en egen ro i kropp og sinn. Her får du friluftsliv med trivselsgaranti.

Finnskogleden er en merket rute som ble etablert i 1992.

Leden tar deg hele 214 kilometer gjennom dette vakre skoglandskapet på begge sider av riksgrensen, hvor du med jevne mellomrom kommer innom overnattingssteder, som til eksempel Gravberget Gård.

Finnskogen er det spennende natur- og kulturområde på begge sider av riksgrensen i Innlandet og Värmland.

Navnet Finnskogen stammer fra 1500-1600-tallet da området ble befolket av innvandrere fra Savolax og Tavastland i Finland.

Nesten overalt kan du finne gamle kulturminner fra den skogfinske kulturen gjennom blant annet hundrevis av stedsnavn med finsk opprinnelse.

Under folketellingen i 1930 ble 345 personer i Grue og Vinger regnet for finner.

Sammen med et rikt dyre- og fugleliv, gjør innslaget av kulturminner Finnskogen til et spennende terreng å vandre i, både for de som skal gå langt og småbarnsfamilier som ønsker kortere turer.

I disse skogene har mennesker vandret på stiene lenge før grenser og nasjoner eksisterte.

Finnskogen er et eldorado for bading, fiske, sykling og friluftsliv.

Det historiske bakteppet gjør dette til et ekstra spennende område for oppdagelsesturer i natur og kultur. Finnskogen er perfekt for deg som søker roen og ønsker å komme litt vekk fra hverdagsrutinene.

God tur inn i sagnomsuste Finnskogen!

 

Beskrivelse finner du her: Finnskogleden – 13 dager fra Morokulien • Fottur » outdooractive.com

Adresse
Gravbergsgården 20
2438 Gravberget
Kontakt oss
T: 400 06 513
E: post@gravbergetgaard.no
X